Brasserie

Brasserie Video Beam Installation Created in collaboration with Diller+Scofidio

 

Customers entering through the revolving door are photographed by a video camera. An ephemeral record of the clientele emerges as the images shift to the right each time a new arrival appears on the leftmost screen. Together with the architecture, the video installation plays on the notion of a “grand entrance.” The Brasserie won the 2000 James Beard Foundation Award for Outstanding Restaurant Design, and was selected for Design Distinction by the 2000 I.D. Magazine Design Review Jury. Together with the architecture, the video installation plays on the notion of a “grand entrance.”

“Diller and Scofidio’s renovation of the beloved restaurant, in the basement of the Seagram’s building, designed by Mies Van der Rohe, was hailed for its restrained use of technology, particularly the installations by sound and video artist Ben Rubin, of EAR Studio.” – I.D. Magazine, July/August 2000

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *